vrijdag 21 februari 2014

Food | Tropical

Ik ben de laatste tijd echt van het proberen van nieuwe dingen en wil graag wat gezonder eten. Zo ben ik vandaag druk bezig geweest met verschillende vruchten, die voor mij nieuw zijn, en ik ga jullie er wat over vertellen.







Ik zal eerlijk toegeven dat ik absoluut niet goed met eten ben, maar ik vind het wel leuk om zo af en toe eens wat te experimenteren. Ik zag op verschillende blogs allemaal 'healthy' dingen staan wat mij ook inspireerde om er wat mee te gaan doen. Ik heb drie vruchten gekocht die ik graag eens wilde proberen.
Laten we beginnen met de eerste:

Nummer 1: De mango! Wat ik zo leuk vind aan de mango is dat je hem zo leuk snijden (klik hier als je wilt weten hoe je een mango snijdt), en hij smaakt natuurlijk ontzettend lekker. Ik eet mango het liefst bij een toetje of in combinatie met ander fruit als een 'fruitsalade'. Ook issie perfect voor een mangosmoothie door bevroren mangoblokjes met boerenyoghurt met elkaar te mixen.


Ik zeg 'thumbs up' voor de mango, omdat ie zo lekker is en heel makkelijk klaar te maken.

En dan de kokosnoot. Zo'n ding open krijgen is niet eens zo makkelijk als het lijkt, haha. Ik heb er eerst een gat in geslagen aan de bovenkant van de noot (waar de drie stippen zitten) en de melk eruit laten lopen. Vervolgens heb ik met behulp van een zaag de noot open gemaakt.


Leuk en aardig allemaal, maar wat kun je nou eigenlijk met zo'n kokosnoot? Ik ben zelf dol op kokos, dus ik vind het al prima om puur het kokosvlees te eten, maar ik denk dat velen van jullie dat niet erg lekker vinden. Je kunt de stukjes kokos bijvoorbeeld, samen met bijv. aardbeien en cranberry's, in de blender gooien en er een smoothie van maken (aanrader!) of je kunt de kokos raspen. Hiermee kun je toetjes besprenkelen of er kokoskoekjes van maken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever een pakje met kokosschaafsel zou kopen dan dat je zo'n noot moet opzagen. De melk die erin zat viel me ook een beetje tegen, maar het is wel leuk om een keer te proberen.

En dan heb ik ook nog de granaatappel. Velen van jullie zullen weinig ervaring hebben met deze vrucht, net zoals ik eigenlijk. Ik had ze nog nooit in m'n handen gehad, laat staan gegeten. Maar hey, tot mijn grote verbazing is het erg lekker! Zo las ik onlangs ook dat een granaatappel barst van de goeie stofjes/vitaminen en zorgt voor een mooie huid. Is dat even mooi meegenomen!


Natuurlijk eet je de vrucht niet zo op, maar haal je de pitjes eruit en eet je deze, bijvoorbeeld, door je yoghurt met muesli (en mango, en stukjes kokos!) als ontbijt.

Ik vind de granaatappel erg lekker, makkelijk klaar te maken en nu ik weet dat hij supergezond is, ga ik hem zeker vaker eten.

Ik heb al deze vruchten gewoon in de supermarkt (AH) gekocht. Hebben jullie ervaring met een van deze vruchten? 

3 opmerkingen:

  1. Leuke review!
    Ik zelf heb alleen ervaring met het eten van mango's maar zal nu zeker is de granaatappel proberen!

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig ik ben laatste tijd ook erg bezig met gezond eten , tenminste dat probeer ik en heb de mango en granaatappel ook geprobeerd de granaatappel viel tegen de pitjes waren hard weet niet of dat zo moet zijn?

    Liefs
    Daniƫlle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award op mijn blog :)
    http://kristelvanberkel.blogspot.nl/2015/02/liebster-award.html

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!